MENÜ

A Szentsimoni Nyugdíjas Klub honlapja
Szlogen kell ide.

Szentsimonban működött 1980 óta folyamatosan a „Búzavirág Nyugdíjas Klub”. Taglétszáma 30-60 fő volt. Az utolsó 5 év kivételével a településrészen ( Szentsimon 1979 óta Ózd város része) folyó társadalmi tevékenységben élen járt. Működését az Ózd Városi Önkormányzat is támogatja. 2010-ben vezetési válság és a tagság elöregedése miatt ujjászerveződött. 2011-ben a bíróság bejegyezte Szentsimoni Nyugdíjas Klub néven. Tagsága jelenleg 40 fő. Életkor 59- 82 év. A tagok többsége 70 év körüli.

Havonta 1 klubnapot tartunk, a klubfoglalkozások ettől gyakrabban vannak. Októbertől májusig sűrűbben jönnek össze tagjaink: Férfiak részére minden hétfőn, hölgyek részére minden kedden van foglalkozás. A klub ténylegesen a szentsimoni kultúrházban működik.

Tevékenységünk elsősorban szabadidős jellegű, de főleg hagyományőrző és  kulturális rendezvényeken veszünk részt. Folyamatosan fotókat és tárgyakat gyűjtenek tagjaink a helyi helytörténeti gyűjtemény részére.

Részt veszünk a városi kulturális rendezvényeken és a helyi szervezésű események (pl. falunap) szervezésébe bekapcsolódunk. Rendszeres, jó kapcsolatunk van az Ózdi Szívklubbal.

Évente többször gyógyvizes fürdőket látogatunk. Előadások és diabemutatók színesítik programjainkat.

Közös névnapokat és bálokat rendezünk.  Szívesen vesszük az egészségügyi előadások, foglalkozások programjaiba való bekapcsolásának lehetőségét.

 

Asztali nézet